Lezzetli Pide Hamuru
2 su bardağı unu geniş bir kapta karıştırın. 1/2 su bardağı ılık süte, 1/2 paket (21 gram) yaş mayayı ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyip, mayanın köpürmesini bekleyin. Daha sonra mayalı karışımı una ekleyin. 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 1/2 çay kaşığı tuzu da ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin. Parçaları yuvarlak şekilde açın. Daha sonra, üzerlerini fırçayla zeytinyağı sürün ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
Mantarlı İçi İçin
300 gram mantarı temizleyip, ince ince dilimleyin. 1/4 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karabiberi mantarlarla karıştırın. 150 gram rendelenmiş kaşar peynirini hazırlayın. Mantarları açtığınız pidelerin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine bolca kaşar peyniri serpin. İsteğe bağlı olarak, ince doğranmış soğan, kırmızı biber gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Daha zengin bir tat için, mantarları tereyağında hafifçe soteleyebilirsiniz. Bu şekilde, mantarların suyunu salmasını önleyerek daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz. Son olarak, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Pidenizin Pişmesi
1 adet yumurta sarısını 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla çırpın. Hazırladığınız pidelerin üzerine yumurta sarısı karışımını sürün. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, ılık olarak servis edin. Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir, ancak ılık servis edildiğinde en lezzetli halini alır. Yanında ayran veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!