Maş Fasulyesi Çorbası: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tarif
Mutfağımızda yeni bir lezzet keşfi: Maş fasulyesi! Salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde tadına baktığımız bu bakliyatı, artık çorbalarımızda da kullanabiliriz. Bu tarifimiz, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici ve lezzetli bir maş fasulyesi çorbası sunuyor. Sıcak bir kış gününde ya da hafif bir öğle yemeği için ideal olan bu çorba, tüm ailenin beğenisini kazanacak. Zengin içeriğiyle vücudunuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayacak, aynı zamanda doyurucu bir yemek deneyimi sunacaktır. Dilerseniz çorbanızı daha da zenginleştirmek için içine haşlanmış yumurta ya da kıyma ilave edebilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve bu lezzete kendiniz de şahit olun.Malzemeler
* 200 gram maş fasulyesi (8-10 saat önceden suda bekletilmiş)* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 silme yemek kaşığı un
* 1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 200 ml süt
* 800 ml su (yaklaşık 4 su bardağı)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/4 demet dereotu
* 1/4 demet maydanoz