Maş Fasulyesi Çorbası: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tarif

Mutfağımızda yeni bir lezzet keşfi: Maş fasulyesi! Salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde tadına baktığımız bu bakliyatı, artık çorbalarımızda da kullanabiliriz. Bu tarifimiz, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici ve lezzetli bir maş fasulyesi çorbası sunuyor. Sıcak bir kış gününde ya da hafif bir öğle yemeği için ideal olan bu çorba, tüm ailenin beğenisini kazanacak. Zengin içeriğiyle vücudunuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayacak, aynı zamanda doyurucu bir yemek deneyimi sunacaktır. Dilerseniz çorbanızı daha da zenginleştirmek için içine haşlanmış yumurta ya da kıyma ilave edebilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve bu lezzete kendiniz de şahit olun.

Malzemeler

* 200 gram maş fasulyesi (8-10 saat önceden suda bekletilmiş)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 silme yemek kaşığı un
* 1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 200 ml süt
* 800 ml su (yaklaşık 4 su bardağı)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/4 demet dereotu
* 1/4 demet maydanoz

Hazırlanışı

1. Önceden ıslatılmış maş fasulyelerini tencereye alın ve üzerine bol su ekleyerek yaklaşık 45 dakika yumuşayana kadar pişirin. Pişen fasulyeleri suyunu süzmeden bir kenara alın. Zerdeçal, un ve zeytinyağını ayrı bir tencerede kavurun. Unun kokusu çıkana kadar düşük ateşte karıştırarak kavurmanız önemlidir. Kavrulmuş karışıma, pişmiş maş fasulyeleri ve suyunu ekleyin. Tuzunu da ilave edip, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra sütü ekleyin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu maş fasulyesi çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Yanında kızarmış ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz.