Muhteşem Lezzet, Az Malzeme!

Bu enfes pişmaniye kurabiyesi tarifiyle, az malzemeyle büyük bir lezzete ulaşmanın sırrını keşfedeceksiniz. Unutulmaz bir tat deneyimi için, bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Hafif kıvamı ve ağızda dağılan dokusuyla, tüm ailenizin favorisi olacak bu kurabiyeleri çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapmaya hazır olun. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede fırında pişirerek, misafirlerinizi etkileyebileceğiniz lezzetli bir ikram hazırlayabilirsiniz. Özellikle çay ve kahve yanında mükemmel bir uyum yakalayan bu kurabiyeler, çocuklarınızın da çok seveceği bir atıştırmalık olacaktır. Denemeyenlere şiddetle tavsiye ediyoruz!

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcuttur. İşte pişmaniye kurabiyesi için gerekenler:
* 125 gram tereyağı veya margarin
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2-2,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri (süsleme için)
* 1 çay bardağı Hindistan cevizi (süsleme için)

Hazırlama ve Pişirme

1. Öncelikle tereyağını veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra pudra şekerini ve sıvı yağı ekleyerek iyice çırpın. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın, aksi takdirde kurabiyeleriniz sert olabilir. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru, istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da küçük parçalar koparıp yuvarlayarak kurabiye şekli verebilirsiniz.
2. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan pişmaniye kurabiyelerini pudra şekeri ve Hindistan cevizi karışımıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!