5 adet orta boy rendelenmiş domates, 5-6 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve 5-6 su bardağı su, çorbanıza lezzet katacak diğer baharatlar (isteğe bağlı). Bu malzemelerle enfes bir sarımsaklı domates çorbası hazırlayacağız. Tarifimiz oldukça basit ve pratik. Az malzeme ile çok lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbadan çok hoşlanacak. Hazırlık süreci kısa sürdüğü için zamanınız kısıtlıysa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra, tarifin adımlarını takip ederek, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Çorbanın Hazırlanışı
Öncelikle tereyağını orta ateşte eritin. Ardından unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Rengarenk rendelenmiş domatesleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz, pul biber veya kırmızı biber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Çorbanızın kıvamını ayarlamak için, isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Piştikten sonra blenderdan geçirin veya çırpıcı ile pürüzsüz hale getirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Sarımsaklı Domates Çorbası Püf Noktaları
Daha yoğun bir sarımsak aroması için, sarımsakları tereyağı ile birlikte biraz daha uzun süre kavurabilirsiniz. Çorbanıza krema veya yoğurt ekleyerek daha kremsi bir kıvam elde edebilirsiniz. Üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Çorbanızın sıcaklığını koruyarak servis etmeniz, lezzetini daha iyi hissetmenizi sağlar. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir sarımsaklı domates çorbası tarifi oluşturabilirsiniz.