Tarif Hakkında

Uzakdoğu mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan satay soslu tavuk, özel baharat karışımıyla damağınıza unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarifte, geleneksel satay sosunun eşsiz aromasıyla hazırlanan tavuk şişleri, ızgarada mükemmel bir şekilde pişiriliyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde, hafif ve lezzetli bir akşam yemeği alternatifi olarak ideal. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu nefis tarif, sizleri Asya lezzetlerinin büyülü dünyasına götürecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bol baharatlı ve aromatik yapısıyla damak zevkinizi şenlendirecek bu tavuk şişlerini, her fırsatta yapmak isteyeceksiniz.

Malzemeler

Marine İçin:

1 kg tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)
20 adet tahta şiş
3 yemek kaşığı soya sosu
1/3 su bardağı hindistan cevizi sütü
2 çay kaşığı köri tozu
2 yemek kaşığı balık sosu
2 diş sarımsak (ezilmiş)
3 çay kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı kişniş
1/4 çay kaşığı beyaz biber
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

Satay Sosu İçin:

3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı balık sosu
1/2 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı köri tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı (kırılmış)
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve marine malzemelerinin hepsini bir kapta iyice karıştırın. Doğranmış tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip en az 2 saat, tercihen buzdolabında 4 saate kadar marine edin. Marine olmuş tavuk parçalarını şişlere dizin. Izgarayı orta ateşte ısıtın ve tavuk şişlerini her iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirin. Satay sosu için tüm malzemeleri bir tencerede iyice karıştırıp orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen tavuk şişlerini hazırladığınız satay sosuna batırarak servis yapın. Yanında pilav veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!