Muhteşem Şehriyeli Düğün Çorbası
Eşsiz lezzeti ve kıvamıyla damağınıza bayram yaşatacak şehriyeli düğün çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, sofralarınızı şenlendirecek enfes bir çorba deneyimi sunuyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Malzemeleri kolayca bulunabilen, yapımı ise oldukça basit olan bu tarif, herkesin mutfağında kolaylıkla uygulayabileceği türden. Bol proteinli ve besleyici içeriğiyle de sağlıklı bir yemek seçeneği. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu çorbayı, misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Ailenizle keyifli bir akşam yemeği için ideal bir tercih olacaktır.Malzemeler ve Hazırlık
Et Suyu İçin: 250 gram dana eti, 1,5 litre sıcak su, 1 küçük soğan, 1 çay kaşığı tuz, 4-5 tane karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı arpa şehriye. Öncelikle dana etini tencereye alıp, üzerine sıcak suyu ekleyin. Soğanı soyup, dört parçaya bölün ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edip, orta ateşte eti yaklaşık 1 saat pişirin. Eti piştikten sonra, küçük parçalara ayırın ve süzün. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritip, arpa şehriyeyi hafifçe kavurun. Et suyunu da ekleyip, kaynamaya bırakın.Yoğurtlu Karışım: 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1 yumurta sarısı, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz. Yoğurdu ve suyu bir kapta iyice çırpın. Unu azar azar ekleyip, kesiksiz çırpmaya devam edin. Yumurta sarısını ve sarımsağı da ilave edip, karıştırın. Tuzunu ekleyip, hazır hale getirin.
Baharatlı Yağ: 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı kırmızı toz biber, ½ çay kaşığı pul biber. Küçük bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip, kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.