Muhteşem Bir Lezzet: Şölen Tavuğu

Bu tarifle, tadına baktığınızda "yok böyle bir lezzet!" diyeceğinizden eminiz. Özel günlerinizin ve sofralarınızın yıldızı olacak bu enfes şölen tavuğu, hazırlaması oldukça kolay ve son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tadı çok sevecek. Yumuşacık tavuk budu, enfes baharat karışımı ve tereyağından çıkmış gibi patates ve havuçlarla harika bir uyum yakalıyor. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapmak isteyeceği bir tarif. Hemen denemenizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Malzemeler: Damak Tadınıza Bayram

* 5 adet tavuk budu
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 4 diş sarımsak (veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kajun baharatı
* 3 adet patates (küp doğranmış)
* 2 adet havuç (halka veya çubuk doğranmış)

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Şöleni

Öncelikle, patatesleri ve havuçları soyup, dilediğiniz şekilde doğrayın. Tavuk budu parçalarını yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Derin bir kapta sıvı yağ, salça, pekmez, sarımsağı (veya sarımsak tozunu), tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kırmızı toz biber ve kajun baharatını iyice karıştırın. Bu karışımı tavuk budu parçalarına güzelce yedirin. Daha sonra, tavukları ve doğradığınız sebzeleri fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45-60 dakika, üzerleri kızarana ve tavuklar iyice pişene kadar pişirin. Pişirme süresi, fırınınıza ve tavukların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilir, yanında pilav veya salata ile zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!