Eşsiz Lezzette Tahinli Büzme Baklava
Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak tahinli büzme baklava için. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, siz de evinizde rahatlıkla deneyebilirsiniz. Unutmayın, malzemelerin taze ve kaliteli olması, lezzetin sırrını oluşturuyor. Yumuşak ve ağızda dağılan bir baklava için, yufkaları dikkatlice açmanız ve tereyağını eşit şekilde dağıtmanız önemli. Servis ederken yanında bir fincan çay veya kahve ile birlikte sunmayı unutmayın. Deneyip, yorumlarınızı paylaşmayı çok isteriz!Malzemeler: Tahinli Büzme Baklava İçin Gerekliler
* 9 adet baklavalık yufka* 1 su bardağı tahin
* 1 büyük boy kase ince çekilmiş ceviz içi
* 200 gram tereyağı
* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1 dilim limon
Şerbetin Hazırlanması
Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin. Limon dilimini de ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şerbetinizin kıvamını kontrol etmek için, bir kaşık şerbeti soğuk suya damlatın. Şerbet toparlanıyorsa, ocaktan alın. Soğuduktan sonra kullanacağız.Tahinli Büzme Baklava Yapılışı
1. Fırını 180 dereceye önceden ısıtalım.2. Baklavalık yufkaları, yağlanmış bir tepsiye düzgün bir şekilde yerleştirelim.
3. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
4. Her yufkanın üzerine, tahin ve ceviz harcından eşit miktarda yayın.
5. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, tepsiye yerleştirelim.
6. Kalan tereyağını, ruloların üzerine sürelim.
7. 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika, kızarana kadar pişirelim.
8. Sıcakken soğumuş şerbeti üzerine döküp, iyice ıslanmasını sağlayalım.
9. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!