Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Tavuklu Krep Bohça

Akşam yemeklerinde farklı ve doyurucu bir tarif arayışındaysanız, işte size enfes bir seçenek: Tavuklu krep bohça! Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, aileniz ve misafirleriniz çok sevecek. Krep hamurunu hazırladıktan sonra, iç harcını bir tavada güzelce pişirerek krepleri doldurup sarmanız yeterli. Sıcacık servis edilen tavuklu krep bohça, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunacak. Deneyin ve bu muhteşem tadı siz de keşfedin!

Malzemeler: Krep ve İç Harç İçin

* 200 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve havuç karışımı (garnitür)
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Krep Bohça Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, soğan ve sarımsakla birlikte bir tavada hafifçe kavurun. Daha sonra haşlanmış garnitürü ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, yenibahar ve kekiği ilave ederek baharatları iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve unu çırpıp krep hamurunu hazırlayın. Krep hamurundan küçük boyutlarda kızgın tavada krep pişirin. Pişen kreplerin üzerine hazırladığınız tavuklu harçtan koyup, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Krepleri rulo yapıp, fırın tepsisine dizin. Üzerlerine biraz daha kaşar peyniri ekleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!