Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek

Bu tarifimizle kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak, doyurucu ve sağlıklı bir yemek hazırlayacağız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Hazırlanışı ise oldukça pratik. Hem lezzetli hem de sağlıklı olmasıyla öne çıkan bu yemeği, haftalık menünüze rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde vücuda enerji ve vitamin desteği sağlar. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar! Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Kereviz ve Sebzeler:

* 3 adet orta boy kereviz* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 4-5 dal maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiye Malzemeleri:

* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet limonun suyu
* 3 diş sarımsak
* 3 çay bardağı sıcak su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle kereviz, havuç ve patatesleri yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyalım. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, doğranmış sebzeleri ekleyelim. Orta ateşte, sebzeler hafifçe yumuşayana kadar sote edelim. Ardından un ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuralım. Üzerine sıcak suyu, limon suyunu ve sarımsağı ekleyelim. Tuz ve şekeri de ilave edip, karıştırarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kereviz yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!