Lezzetli Bir Tikka Masala Deneyimi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir Tikka Masala soslu tavuk tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, Hint mutfağının eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyacak. Baharatların muhteşem uyumu ve kremanın yumuşaklığı, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle ekmek banarak tükettiğinizde, her lokmada lezzeti yeniden keşfedeceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlığı oldukça pratik ve sonuç inanılmaz lezzetli. Siz de bu tarifle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Tikka Masala Sosu İçin:

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
  • 5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Baharat Karışımı:

  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet kakule (ezilmiş)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 adet karanfil (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet küçük boy kurutulmuş chili biberi (ince kıyılmış)
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanış

Öncelikle, baharat karışımını hazırlayın. Tüm baharatları bir kapta iyice karıştırın. Tavukları baharat karışımıyla iyice ovun ve en az 30 dakika marine edin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Marine edilmiş tavukları tencereye ekleyin ve her tarafı kızarana kadar pişirin. Domates salçasını, rendelenmiş domatesleri, limon suyunu ve süzme yoğurdu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Son olarak yoğurdu ve kremayı ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tuzunu kontrol edip, gerekirse ekleyin. Sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya naan ekmeği ile servis edebilirsiniz.