Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi: Lezzetli ve Kolay

Bu enfes üzümlü fındıklı kurabiye tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sevdiklerinizi etkileyecek kadar şık bir sunuma sahip. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizin veya çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede bu nefis kurabiyeleri pişirebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız ölçüler, yaklaşık 20 adet kurabiye için yeterlidir. İsterseniz ölçüleri artırarak daha fazla kurabiye yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 2 tatlı kaşığı bal
* 1 adet yumurta
* 8-9 yemek kaşığı yulaf unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase çiğ fındık (ince kıyılmış)
* 1 kase kuru üzüm

Kurabiyelerin Hazırlanması

Öncelikle, tereyağını ve balı bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpın. Yulaf ununu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp, tereyağı-yumurta karışımına azar azar ekleyin. Karışımı iyice yoğurun. Son olarak, ince kıyılmış fındıkları ve kuru üzümleri ekleyip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru, küçük parçalar halinde koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Bu enfes kurabiyeler, çay saatlerinizin, misafirlerinizin ve ailenizin yeni gözdesi olacak.

Tarifin Püf Noktaları

Kurabiyelerinizin daha çıtır olması için, fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Fındıkları ve üzümleri çok fazla karıştırmamaya özen gösterin, böylece dağılmadan kurabiyelerinizde güzel bir görünüm sağlarlar. İsterseniz, kurabiye hamuruna farklı kuru yemişler veya çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz. Deneyerek size en uygun tarifi bulabilirsiniz. Afiyet olsun!