Vanilyalı Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl) Nedir?
Uzun süre bayatlamayan, ağızda dağılan lezzetiyle bilinen vanilyalı ay kurabiyesi, Alman mutfağının sevilen bir klasiğidir. Vanillekipferl olarak da adlandırılan bu özel kurabiye, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve görsel olarak da oldukça çekicidir. Hazırlaması biraz zaman alabilir ancak sonucu kesinlikle buna değer. Çay saatlerinizin, özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bu kurabiyeler, kendiniz için de harika bir ödül olacaktır. Yumuşak ve kırılgan yapısıyla gönlünüzü çalacak bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın.Malzemeler
Kurabiye Hamuru İçin:
- 500 gram un
- 160 gram pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 400 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 200 gram badem (ince kıyılmış)
Süsleme İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.2. Unu ve ince kıyılmış bademleri yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde koparıp, uzun rulolar haline getirin. Ruloları ay şeklinde bükün.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin.
5. Pişen ay kurabiyelerini fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
6. Pudra şekerini ve vanilyayı karıştırıp, soğuyan kurabiyelerin üzerine eleyerek serpin.