Lezzetli Bir Yahnili Yumurta Deneyimi

En az etli versiyonu kadar seveceğiniz bu enfes yahnili yumurta tarifi, her lokmada damak zevkinizi şenlendirecek. Baharatların mükemmel uyumu ve yumuşacık yumurtaların lezzeti, sizi kendine hayran bırakacak. Bu tarif, hem hızlı hem de pratik yapılışıyla hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin tadına doyamayacaklar. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Bolca sebze ve baharat içeren bu tarif, hem vücudunuza enerji verecek hem de damak tadınızı tatmin edecektir. Hazırlık aşamalarını takip ederek, kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yahnili Yumurta İçin:

* 2 adet kuru soğan
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 tutam tuz
* 2 adet kırmızı biber
* 1 tutam kimyon
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tutam karabiber
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 adet domates
* 1 su bardağı sıcak su
* 4 adet yumurta

Süsleme İçin:

* 2 yemek kaşığı beyaz peynir
* 1/4 bağ kıyılmış maydanoz
* 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kırmızı biberleri incecik doğrayıp soğanlara ekleyin. Kimyon, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Biber salçasını ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra, doğranmış domatesleri de ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra yumurtaları dikkatlice sosun üzerine kırın ve yumurtalar pişene kadar pişirmeye devam edin. Pişen yahnili yumurtaları servis tabağına alın. Üzerini rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş susam ile süsleyerek servis edin.