Bu tarifle, sabah kahvaltılarında herkesin beğeneceği enfes bir yarımca böreği hazırlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfakta zaten bulunuyor. Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcıyla yarımca, kahvaltılarınıza farklı bir boyut katacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Püf noktalarıyla hazırlanan bu börek, her seferinde mükemmel sonuçlar verecektir. Hemen deneyelim!
Hamur Malzemeleri ve Hazırlanışı
3 su bardağı un, yarım paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı ılık suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamur kabarıp iki katına çıkmış olacaktır. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Hamur kabarırken, iç harcını hazırlayabilirsiniz.
İç Malzemeler ve Hazırlanışı
2 adet orta boy soğanı ince ince doğrayın ve yarım çay bardağı ayçiçek yağı ile hafifçe kavurun. 300 gram kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar pişirin. 1 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber ve 10 dal ince doğranmış maydanozu ekleyin. Baharatları iyice karıştırarak iç harcını hazırlayın. İç harç piştikten sonra soğumaya bırakın.
Yarımca Böreğinin Pişirilmesi
Mayalanan hamuru yağlanmış tepsiye yayın ve üzerine hazırladığınız iç harcı eşit şekilde yayın. Üzerine 2,5 su bardağı ayçiçek yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen yarımca böreğini sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına ayran veya çay ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!