Tarif Hakkında

Bu tarifle, tadına doyum olmayan enfes yulaf unlu kurabiyeler hazırlayacaksınız. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu kurabiyeler, hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalık sunuyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede enfes kurabiyelere kavuşuyorsunuz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede mis gibi kokan kurabiyeler fırından çıkacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu kurabiyelerin tadına bayılacak. Özellikle çocuklar için harika bir alternatif sağlıklı atıştırmalık.

Malzemeler

* 1 adet büyük boy olgun muz
* 1 su bardağı Hindistan cevizi
* 2,5 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
* 2 yemek kaşığı yulaf unu

Hazırlanışı

1. Olgun muzları iyice ezin.
2. Ezilmiş muzu, Hindistan cevizi, keçiboynuzu tozu ve yulaf unu ile birlikte bir kapta iyice karıştırın.
3. Karışımın kıvamını kontrol edin. Çok kuruysa birkaç damla su ekleyebilirsiniz. Çok ıslaksa ise biraz daha yulaf unu ilave edebilirsiniz.
4. Karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın. İsteğe bağlı olarak üzerlerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
6. Kurabiyeler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, keçiboynuzu tozunun miktarını artırabilirsiniz. Farklı kuru yemişler ekleyerek kurabiyenizi daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Örneğin, fındık, badem veya ceviz ekleyebilirsiniz. Soğuyunca daha da lezzetlenen kurabiyelerinizi, hava almayan bir kapta muhafaza edebilirsiniz.