Muhteşem Lezzette Zeytinyağlı Enginar Dolması

Eşsiz lezzeti ve dokusuyla gönüller fethedecek zeytinyağlı enginar dolması tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, deneyen herkesin favorisi olacak. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek. Her lokmada damağınızda enfes bir tat bırakacak bu enfes yemeği mutlaka denemelisiniz. Malzemelerin kalitesi, yemeğin tadını doğrudan etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hazırsanız, başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 3 adet taze enginar* 1 çay bardağı kaliteli zeytinyağı* 6 yemek kaşığı ince taneli pirinç
* 1 demet taze dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı fesleğen
* 1/2 çay kaşığı kuru nane
* 1/3 çay kaşığı tarçın

Adım Adım Hazırlanışı

Öncelikle enginarları temizleyip yapraklarını ayıklayarak hazırlayın. Ardından, enginarların içini temizleyin ve pirinç harcını hazırlamak için bir kapta pirinç, ince kıyılmış dereotu, nane, limon suyu, şeker, tuz, karabiber, fesleğen, kuru nane ve tarçını iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı enginarların içine sıkıca doldurun. Bir tencereye zeytinyağını koyun ve enginarları içine yerleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek, enginarlar suyun içinde kalacak şekilde tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Pişen enginarları sıcak olarak servis edebilir, dilerseniz soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!