Muhteşem Bir Lezzet: Tahinli İrmik Tatlısı

Dilim dilim servis edilebilen, ağızda dağılan enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Ev yapımı tahinli irmik tatlısı, misafirlerinizi büyüleyecek kadar lezzetli. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifi, pratikliği sevenler için ideal bir seçenek. Siz de bu enfes tatlıyı denemek ve sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız, malzemeleri hazırlayın ve mutfağa doğru yol alın. Tatlıyı daha da zenginleştirmek için üzerine fındık veya fıstık tozu serpebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirmeyi unutmayın. Bu sayede, tatlılarınız daha da lezzetli ve kıvamlı olacaktır. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1,5 litre süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı irmik* 1 çay bardağı tahin* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 kutu krema
* 160 gram çikolata

Hazırlanış

Öncelikle, sütü ve şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, irmiki azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından, tahini ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremayı ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Karışımı güzelce birleştirin ve dilediğiniz bir kaba boşaltın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Bu enfes tahinli irmik tatlısı ile sevdiklerinizi mutlu edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Servis Önerileri

Tatlınızı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine hindistan cevizi, kıyılmış fıstık veya fındık serpebilirsiniz. Yanında bir bardak soğuk süt veya çay ile servis edebilirsiniz.