Muhteşem Lezzette Tarçınlı Elmalı Kurabiye

Ağızda dağılan, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu eşsiz elmalı ve tarçınlı lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olacaktır. Özellikle elmanın baharatlarla olan uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden, buyrun tarifimize göz atalım.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

250 gram tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 3-4 su bardağı un (alacağı kadar) kullanarak başlayacağız.

Malzemeler: Elmalı Karışım ve Sunum

2 adet rendelenmiş elma, ½ çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri kurabiyelerimizin diğer olmazsa olmazları. Elmaların rendelenmesi ve cevizlerin iri çekilmesi lezzetin dağılımını daha iyi hale getirecektir. Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pudra şekeri ise kurabiyelerin üzerine serpilerek sunumunu güzelleştirecektir. Hazırladığınız bu enfes karışımı, hazırlamış olduğunuz kurabiye hamuruna ekleyerek harika bir lezzet elde edebilirsiniz.

Hazırlanışı

Öncelikle kurabiye hamurunu hazırlamak için tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kapta iyice çırpın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Elmaları, şekeri ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız hamura elmalı karışımı ve cevizleri ekleyerek karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuttuktan sonra pudra şekeri serpip servis edin.