Bu enfes tatlı elma dolması için öncelikle iç harcını hazırlayalım. 4 adet kırmızı elmayı yıkayıp, çekirdeklerini çıkaralım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritip, 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karıştıralım. Karışıma 1 paket vanilin ve 2 çay kaşığı tarçın ilave ederek iyice karıştıralım. Daha sonra 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini ve 1/2 çay bardağı kuru üzümü de ekleyip, malzemelerin birbirine güzelce karışmasını sağlayalım. Bu lezzetli karışımımız elma dolmasımızın içini oluşturacak. Elmaların içini bu karışımla doldurarak hazırlık aşamasını tamamlayalım. Fırına girmeye hazırız!
Kızarmış Elma Dolması İçin Hamur Hazırlığı
Şimdi ise elma dolmasımızı saracak olan harika hamurumuzu hazırlayalım. 200 gram tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar çatalla çırpalım. 1,5 su bardağı unu, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1/2 su bardağı esmer şekeri ve 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyerek yoğuralım. Eğer hamur çok sert olursa, azar azar birkaç damla su ekleyebilirsiniz. Hamur hazır olduğunda, fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve elma dolmasılarımızı bu hamurla sarmaya başlayabiliriz. Hamuru çok ince açmanıza gerek yok, orta kalınlıkta açmanız yeterli olacaktır.
Fırında Pişen Lezzet: Elma Dolması
Hazırladığımız hamuru elma dolmasılarımızın üzerine kapatarak güzelce saralım. Üzerlerine isteğe bağlı olarak yumurta sarısı sürebilirsiniz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra ılıması için biraz bekletelim. Ilındıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!