Tarif Hakkında

Izgara ya da fırınla yapılmış kanatlardan sıkıldınız mı? O halde bu enfes tencere yemeğini mutlaka denemelisiniz! Hem lezzetli hem de pratik olan bu sulu kanat tarifi, sevdiklerinizi mest edecek. Klasik yöntemlerden farklı olarak, yumuşacık ve sulu bir doku elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolaydır ve az malzemeyle harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bir yemek arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 500 gram tavuk kanat* 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle, tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Derin bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından, doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını da ilave edip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk kanatlarını tencereye ekleyin ve tuz ile karabiberle tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, tavuklar yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Pişirme süresi, kanatların büyüklüğüne ve ocağınızın ateşine göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir sonuç için, kanatları pişirmeden önce marine edebilirsiniz. Kırmızı biber veya pul biber ekleyerek yemeğinize baharat katabilirsiniz. Dilerseniz, yemeğe pişirmeden önce birkaç dal taze kekik veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Patateslerin daha hızlı pişmesi için, küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.