Lezzetli Bir Pırasa Yemeği

Pratik ve doyurucu sebze yemekleri arayanlar için enfes bir tarifimiz var! Bu nefis terbiyeli pırasa yemeği, hem kolay hazırlanıyor hem de damak tadınıza hitap edecek kadar lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu yemeği çok sevecek. Hazırlık aşamaları oldukça basit olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir yemektir. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba eşliğinde tüketmek idealdir. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin deriz!

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve yaygın olarak bulunabilen malzemelerden oluşuyor. İşte size gerekli olanlar:
* 6 dal taze pırasa* 1 çay bardağı pirinç (ince taneli tercih edilebilir)
* 1 adet havuç (küçük-orta boy)
* 1 çay bardağı zeytinyağı (tercihen sızma zeytinyağı)
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı toz şeker (yemeğin acılığını dengelemek için)
* 4 su bardağı su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle pırasaları iyice yıkayıp, temizleyin ve ince ince doğrayın. Havucu da soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Doğranmış pırasaları ve havucu tencereye ekleyip, orta ateşte 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Suyu, tuzu, karabiberi, limon suyunu ve şekeri ekleyip, karıştırın. Pirinci de ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve kapağını kapatarak 20-25 dakika veya pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!