Lezzetli Bir Başlangıç: Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir yeşil mercimek çorbası hazırlamanızı sağlayacak. Erişte eklenmesiyle çorbanız daha da zenginleşecek. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu çorba, hem hafta içi akşam yemekleri için hem de misafirleriniz için ideal bir seçenek. Malzemelerin tamamını temin ettikten sonra, pratik adımlarla kısa sürede enfes bir çorbayı sofranızda bulabilirsiniz. Çorbanızın kıvamını ve tuzluluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Çorba ve Terbiyesi İçin

* 1 su bardağı yeşil mercimek* 1/2 su bardağı erişte* 1 litre su
* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 1,5 yemek kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı (silme) tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
* 1,5 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 diş rendelenmiş sarımsak

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet

Öncelikle, soğanı sıvı yağda hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, yeşil mercimekleri ve suyu ekleyip, orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Pişen mercimeklere, tereyağını, tuzu ve naneyi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta, yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve sarımsağı iyice çırpın. Mercimek çorbası kaynamaya başlayınca, çırptığınız terbiyeyi azar azar ekleyip sürekli karıştırın. Kaynamaya devam etmeden, altını kapatın. Son olarak, erişteleri ekleyip, 5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!