Muhteşem Bir Lezzet: Tereyağlı Mercimek Çorbası
Eşsiz dokusu ve enfes lezzetiyle gönlünüzü çalacak tereyağlı mercimek çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu çorba, sıcak bir kış gününde içinizi ısıtacak. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulabileceğiniz türden. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapmak isteyeceği bu tarif, mutfağınızın yeni favorisi olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sıcak ve lezzetli bir çorbanın tadını çıkarabilirsiniz. İşte, enfes mercimek çorbasının tarifi.Gerekli Malzemeler
* 2 su bardağı kırmızı mercimek* 5 su bardağı su* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanış
1. Öncelikle, soğanı ve havucu tereyağı ve sıvı yağ karışımında hafifçe kavurun. Daha sonra, küp doğranmış patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Unu ekleyip 1 dakika kadar kavurarak, çorbanıza kıvam kazandırın.2. Ardından, kırmızı mercimekleri, suyu, zerdeçalı, tuzu ve naneyi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte en az 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişirme süresi sonunda, çorbanızı blenderdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz. İsterseniz püre yapmadan da servis edebilirsiniz. Çorbanızı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!