Ev yapımı tiramisu pasta tarifiyle, damak çatlatan bir lezzete hazır olun! Bu tarif, enfes tadı ve eşsiz dokusuyla tüm misafirlerinizi etkileyecektir. Hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir pasta hazırlayabilirsiniz. Siz de bu pratik tarifi deneyip, sevdiklerinizi şımartın. Her lokmada, yoğun bir lezzet şöleni yaşayacaksınız.
Pasta Hamuru İçin Malzemeler
* 4 adet yumurta * 1,5 su bardağı şeker * 1 su bardağı sıvı yağ * 1,5 su bardağı süt * 1,5 paket kabartma tozu * 1 paket vanilin * 2 yemek kaşığı kakao * 2-2,5 su bardağı un
Krema İçin Malzemeler
* 1 litre süt * 1 adet yumurta sarısı * 1,5 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı (1 yemek kaşığı eksik) un * 1 kutu labne * 1,5 tatlı kaşığı granül kahve * 1 su bardağı ılık su
Tiramisu Pastanın Hazırlanması
Öncelikle, pasta hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son olarak unu azar azar ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen pastayı soğumaya bırakın. Bu sırada kremayı hazırlayabilirsiniz. Sütü, yumurta sarısını, şekeri ve unu bir tencerede karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın, labneyi ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan pastayı ikiye kesin. Kahveyi ılık suda eritin. Alt tabakanın üzerine kahve karışımını sürün, kremayı yayın ve üst tabaka ile kapatın. Üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!