Muhteşem Bir Vişneli Cheesecake Deneyimi

Görünümüyle ağızları sulandıran, lezzetiyle damakları şenlendiren bir cheesecake tarifiyle karşınızdayız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi hayrete düşürecek kadar lezzetli. Kıtır tabanı ve kremalı, hafif ekşi vişneli iç kısmıyla unutulmaz bir tatlı deneyimi sunuyor. Hazırlanması oldukça pratik olan bu tarif, tatlı yapmayı sevenler için ideal. Özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak bu vişneli cheesecake'i mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tarifin her aşamasını adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Malzemeler: Alt Taban İçin

* 200 gram yulaflı bisküvi
* 100 gram eritilmiş tereyağı

Malzemeler: Cheesecake Kreması İçin

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket krema
* 400 gram labne peyniri
* 1 paket vanilya
* 3 yemek kaşığı nişasta

Malzemeler: Vişne Sosu İçin

* 1 kase dondurulmuş vişne
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 4 yemek kaşığı (tepeleme) şeker

Hazırlanışı:

1. Alt Taban: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip incecik kırıntılar elde edin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına yayın ve spatula ile sıkıca bastırarak düzleştirin. Buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
2. Cheesecake Kreması: Yumurtaları ve şekeri mikserde köpürene kadar çırpın. Kremayı, labneyi, vanilyayı ve nişastayı ekleyip yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kremayı, buzdolabında beklettiğiniz bisküvi tabanının üzerine yayın.
3. Vişne Sosu: Dondurulmuş vişneleri, nişastayı ve şekeri bir tencerede orta ateşte pişirin. Vişneler yumuşayıp sos kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra, cheesecake'in üzerine yayın.
4. Hazırladığınız vişneli cheesecake'i en az 4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!