Muhteşem Vişneli Islak Kek

Yapımı kolay ve lezzeti damağınızda kalacak enfes bir vişneli ıslak kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak kadar pratik ve aynı zamanda oldukça doyurucu. İçerisindeki vişneler kekin nemli kalmasını sağlar ve eşsiz bir aroma katarken, bitter çikolata sosu da lezzete ayrı bir boyut kazandırıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu keki çok sevecek! Hazırlaması oldukça basit; malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir fırınlama süreciyle muhteşem bir islak kek elde edersiniz. Sütlü sos ile birlikte servis ettiğinizde ise, lezzet şöleni tadından yenmez olacak. Denemenizi şiddetle öneriyoruz!

Malzemeler: Kek Hamuru

3 adet yumurta, 1 su bardağı (tepeleme) şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı vişne, 80 gram bitter çikolata.

Malzemeler: Islatma Sosu

200 mililitre krema, 300 mililitre süt, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri. Kremayı ve sütü tencereye alın. Kakao ve pudra şekerini ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan sosu keki ıslatmak için kullanabilirsiniz. Bu sos, kekinizin nemini koruyarak, ağızda dağılan bir kıvam almasını sağlayacak. Tarifimizde kullanılan bitter çikolataların kalitesi de lezzeti doğrudan etkiler. Siz de dilediğiniz kalitedeki bitter çikolatayı kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Son olarak kakao ve vişneleri de ilave edip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra, kek ılınırken hazırladığınız soğuk sütlü sos ile iyice ıslatın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bitter çikolata parçalarıyla süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun!