Muhteşem Bir Lezzet: Vişneli Turta
Çay saatlerinizin ve davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu enfes vişneli turta tarifiyle misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. Bu kolay ve pratik tarif, hem yapımıyla hem de tadıyla gönlünüzü çalacak. Unutulmaz bir lezzet deneyimi için hemen mutfağa koşun! Aileniz ve arkadaşlarınız bu harika turtayı çok sevecekler. Tarifimizdeki malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Hazırlık süreci de oldukça kısa, bu yüzden zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Sonuç olarak, hem lezzetli hem de şık bir sunumla herkesi etkileyeceksiniz.Malzemeler
* 150 gram margarin veya tuzsuz tereyağı* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet vanilya
* 2 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı su
* 3 su bardağı un
* 2 su bardağı taze veya dondurulmuş vişne* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanış
1. Öncelikle, margarin veya tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta çırpın. Yumuşamış margarini veya tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve sirkeyi de ilave edin. Karışıma yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısını yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın.2. Vişneleri, toz şeker ve nişastayı bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız vişne karışımını hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru incecik açarak vişnelerin üzerine kapatın. Üzerini çatalla birkaç yerinden delin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen vişneli turtayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimler halinde kesip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!