Eşsiz Bir Lezzet: Vişneli Yaprak Sarma

Klasik yaprak sarmasını bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkarıyoruz! Bu tarifimizde, geleneksel sarma lezzetine ekleyeceğimiz vişneler, damağınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle hazırlayabilir ve sofralarınızın yıldızı yapabilirsiniz. Sarmayı sevenler için vazgeçilmez bir seçenek olan bu tarifimiz, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Malzemelerin kalitesi ve tazeliği, sarmanızın tadını doğrudan etkileyecektir. Özellikle taze hasat edilmiş asma yaprakları kullanmanızı öneririz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes vişneli yaprak sarma tarifine bayılacaklar!

Malzemeler Listesi

Aşağıda, ağız sulandıran vişneli yaprak sarma tarifimiz için gerekli olan malzemeleri bulabilirsiniz. Lütfen malzemeleri ölçülerine dikkat ederek hazırlayın. Vişnelerin olgunluğu ve tatlılığı, sarmanızın genel tadını belirleyecektir. Eğer çok ekşi vişne kullanıyorsanız, şeker miktarını artırabilirsiniz. Maydanozun tazeliği de önemlidir; sarmalarınıza güzel bir aroma katacaktır. İşte malzemelerimiz:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 büyük boy kase vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
  • 3 adet büyük diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet küp şeker
  • 400 gram asma yaprağı
  • 1 adet büyük boy domates (küp küp doğranmış)
  • 2 su bardağı sıcak su

Yaprak Sarmasının Hazırlanışı

İşte enfes vişneli yaprak sarma tarifimizin adım adım hazırlanışı: Öncelikle asma yapraklarını sıcak suda 15-20 dakika yumuşatın. Daha sonra, soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Domates salçasını ve biber salçasını ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Pirinci, baharatları, nar ekşisini, naneyi, tuzu ve şekeri ilave edip, 2 su bardağı sıcak suyla pişirin. Vişneleri ve doğranmış domatesi ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın. Yumuşayan asma yapraklarına hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine sıcak su ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Afiyet olsun! Bu tarifle hazırladığınız yaprak sarma, sofranızın şıklığına şıklık katacak. Deneyip, yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!