Lezzetli Bir Çorba: Yoğurtlu Dövme Buğday

Yoğurtlu çorba sevenler için enfes bir tarifimiz var! Aşurelik dövme buğday ve nohutun eşsiz uyumu, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Bu tarifle, hem doyurucu hem de sağlıklı bir çorbanın tadını çıkaracaksınız. Hazırlığı oldukça kolay olan bu çorba, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Malzemelerin bir gün önceden hazırlanması, pişirme süresini kısaltıp size zaman kazandıracaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbadan çok memnun kalacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler:

Ana Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik dövme buğday (bir gün önceden ıslatılmış)
  • 1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 8 su bardağı sıcak su

Yoğurtlu Karışım:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 adet yumurta sarısı

Süsleme:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:

Öncelikle, bir gün önceden ıslattığınız aşurelik dövme buğday ve nohutu, geniş bir tencereye alın. Üzerine tereyağını, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek, orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve buğday ve nohutlar yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Bu süre zarfında ara sıra karıştırmayı unutmayın. Buğday ve nohutlar pişerken, yoğurtlu karışımı hazırlayabilirsiniz. Yoğurdu, unu ve yumurta sarısını bir kapta iyice çırpın. Püre haline gelmiş buğday ve nohutları ocaktan alıp, üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Karıştırırken, sürekli aynı yönde karıştırmaya özen gösterin. Çorbanızı tekrar ocağa alın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine tereyağı ve nane ekleyerek süsleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!