Lezzetli Bir Kabak Salatası

Sebze yemeklerini sevenler için harika bir tarifimiz var! Bu hafif ve lezzetli yoğurtlu kabak salatası, sıcak yaz günlerinde damaklarınızı ferahlatacak. Kabağın ve yoğurdun muhteşem uyumunu deneyimleyeceksiniz. Hazırlığı oldukça basit olan bu salata, misafirlerinizi de etkileyecek kadar şık ve güzel görünüyor. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bol yeşilliklerle süsleyerek sunumunu daha da güzelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Kabak Salatası İçin

Kabak ve Soğan Karışımı: 3-4 adet orta boy kabak, 2 adet orta boy soğan, 6-7 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1.5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal.

Yoğurt Sosu: 1 kase süzme yoğurt, 1 kase yoğurt, 1 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz, 6-7 dal taze dereotu.

Ek Malzemeler: 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

Hazırlanışı: Adım Adım Yoğurtlu Kabak Salatası

Öncelikle, kabağı, soğanı ve sarımsağı yıkayıp temizleyin. Kabağı küp küp doğrayın. Soğanı incecik dilimleyin. Sarımsakları ezin. Derin bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından, kabağı ve sarımsağı ekleyin. Baharatları (tuz, kırmızı pul biber, karabiber, zerdeçal) ilave ederek, yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta, yoğurdu, sarımsağı ve dereotunu iyice karıştırın. Pişen kabak karışımını yoğurtlu sosla birleştirin. Üzerine biraz sıvı yağ ve kırmızı pul biber serpiştirin. Soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!