Lezzetli Bir Meze: Yoğurtlu Pırasa

Akşam yemeğiniz için farklı bir lezzet arayışındaysanız, bu enfes yoğurtlu pırasa mezesi tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, sofranıza hem görsel hem de lezzet açısından zenginlik katacak. Malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir meze arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

Pırasa Karışımı İçin:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 400 gram pırasa (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 su bardağı su

Yoğurt Sosu İçin:

* 2 su bardağı süzme yoğurt
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1,5 çay kaşığı sumak
* 12 adet ceviz içi (iri çekilmiş)
* 1 tutam dereotu

Hazırlanışı

Öncelikle pırasaları iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın. Doğranmış pırasaları tavaya ekleyin ve tuz ile pul biberi ilave ederek, ara sıra karıştırarak, yaklaşık 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar soteleyin. Suyu ekleyip, pırasaların tamamen yumuşaması için birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan pırasaları yoğurt, zeytinyağı, kırmızı biber, sumak, ceviz içi ve dereotu ile karıştırın. İyice harmanladıktan sonra, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!