Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Yufkalı Tavuk Mantısı
Hızlı ve pratik bir akşam yemeği arayışındaysanız, bu yufkalı tavuk mantısı tarifi tam size göre! Mantının enfes lezzetini, tavuğun doyurucu özelliğiyle birleştiren bu tarif, hem kolay hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmak için deneyebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilir. Püf noktalarıyla birlikte, kusursuz bir sonuç elde etmeniz mümkün. Dilerseniz yanında yoğurt ya da farklı soslarla servis ederek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Tavuk Mantısı İç Malzemesi:
* 3 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 2 adet yufka
Sos Malzemeleri:
* 1 yemek kaşığı domates salçası* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı nane
Servis İçin:
* 1 su bardağı çırpılmış yoğurt* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 çay kaşığı pul biber
* 1 avuç doğranmış maydanoz