Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Yufkalı Tavuk Mantısı

Hızlı ve pratik bir akşam yemeği arayışındaysanız, bu yufkalı tavuk mantısı tarifi tam size göre! Mantının enfes lezzetini, tavuğun doyurucu özelliğiyle birleştiren bu tarif, hem kolay hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmak için deneyebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilir. Püf noktalarıyla birlikte, kusursuz bir sonuç elde etmeniz mümkün. Dilerseniz yanında yoğurt ya da farklı soslarla servis ederek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Tavuk Mantısı İç Malzemesi:

* 3 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 2 adet yufka

Sos Malzemeleri:

* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı nane

Servis İçin:

* 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 çay kaşığı pul biber
* 1 avuç doğranmış maydanoz

Yufkalı Tavuk Mantısı Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve soğanla birlikte bir tavada kavurun. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyerek baharatlandırdıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları, uygun büyüklükte kareler halinde kesin. Her kare yufkanın ortasına bir miktar tavuk harcı koyun. Yufkaların köşelerini birleştirerek üçgen veya kare şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları, önceden yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta domates salçası, sıcak su, tuz, sıvı yağ ve naneyi karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu mantıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapacağınız tavuk mantısını, çırpılmış yoğurt, eritilmiş tereyağı, pul biber ve maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!