Nefis Mini Bazlama Tarifi

Bu tarifle, ağızda dağılan pamuk gibi bazlamalar hazırlayacaksınız. Mini boyutları sayesinde daha da şirin ve pratik olan bu bazlamalar, kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İsterseniz, tarifi dilediğiniz boyutta bazlama yapmak için kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Yumuşak dokusuyla çocukların da çok seveceği bu tarif, az malzemeyle kısa sürede hazırlanıyor. Deneyin ve lezzetine kendiniz de şahit olun. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Hazırlanması da oldukça keyifli ve kolay.

Malzemeler

Hamur İçin:

* 1 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1/2 paket instant maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3-4 su bardağı un
* 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Malzemeler:

* 1 kase beyaz peynir
* 4-5 dal maydanoz (isteğe bağlı)

Serpilmesi İçin:

* 1 kase un

Hazırlanış

Öncelikle, ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra tuz ve sıvı yağı ekleyip, azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur iyice yoğrulduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. İç harcını (beyaz peynir ve maydanoz karışımı) hamurun üzerine yayın. Ardından, hamuru istediğiniz boyutta kesip, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe un serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin ve afiyetle tüketin.