Nefis Patatesli Kaşarlı Bazlama

Kahvaltılara farklı bir lezzet katacak, pratik ve oldukça lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Yumuşacık bazlama hamuruna, patates ve kaşarın muhteşem uyumu eşlik ediyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, ağızda dağılan, her lokmada keyif verecek, enfes patatesli kaşarlı bazlama tarifi. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar. Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifin püf noktalarına da dikkat ederseniz, mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Bol tereyağı kullanımı, bazlamanın yumuşaklığını artırıyor. Deneyerek siz de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler: Bazlama Hamuru İçin

1,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 tutam tuz

İç Malzemeler ve Hazırlanışı

1 adet patatesi haşlayıp, püre haline getirin. 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tutam tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Hazırladığınız bazlama hamurunu küçük bezelere ayırın. Her bezeyi açıp, içine hazırladığınız patatesli kaşar karışımından koyun. Kenarlarını kapatıp, hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlanmış tavada, her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın. Yanına turşu veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edilmesi önerilir. Yanında çay, kahve, ayran veya sizin tercih ettiğiniz içeceklerle tüketebilirsiniz. Ayrıca, yanında çeşitli salatalar ve turşular da servis edebilirsiniz. Özellikle domates ve salatalık turşusu, patatesli kaşarlı bazlama ile mükemmel bir uyum sağlar.