Çıtır Çıtır Gül Böreği Hazırlama

Bu tarif, soğuk kış günlerinde evinizde sıcak bir lezzet deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Pazılı ve kelle lorlu muhteşem aromasıyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu böreğin çıtır çıtır hamuru ve lezzetli iç harcıyla, aileniz ve misafirleriniz damağında unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, böreğin lezzetini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirmek, böreğin daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 3 adet yufka
- 1 bağ pazı (İncecik doğranmış)
- 1 su bardağı kelle loru
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) zeytinyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 100 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta sarısı (Yufkaları yağlamak için)
- 1 çorba kaşığı tereyağı (Üzerine sürmek için)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, pazıyı yıkayıp iyice temizleyin ve ince ince doğrayın. Daha sonra, derin bir kapta kelle loru, beyaz peynir, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Doğranmış pazıyı da ilave edip, malzemeleri güzelce harmanlayın. Ayrı bir kapta, un ve maden suyunu çırpın. Yufkaları tek tek açın ve zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz kalınlıkta dilimlere kesin. Dilimlenmiş börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Eritilmiş tereyağını da böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen böreği sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Yanına çay veya ayran ikram edebilirsiniz.