Çıtır Çıtır Gül Böreği Hazırlama
Bu tarif, soğuk kış günlerinde evinizde sıcak bir lezzet deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Pazılı ve kelle lorlu muhteşem aromasıyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu böreğin çıtır çıtır hamuru ve lezzetli iç harcıyla, aileniz ve misafirleriniz damağında unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, böreğin lezzetini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirmek, böreğin daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
- 3 adet yufka- 1 bağ pazı (İncecik doğranmış)
- 1 su bardağı kelle loru
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) zeytinyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 100 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta sarısı (Yufkaları yağlamak için)
- 1 çorba kaşığı tereyağı (Üzerine sürmek için)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber