Pofuduk Hamur Kızartması: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif
Kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize eşlik edecek, enfes bir tarifle karşınızdayız! Bu pofuduk hamur kızartması tarifiyle, hem damak zevkinizi şımartıp hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, kısa sürede enfes bir sonuç almanızı sağlayacak. Malzemeler her evde kolayca bulunabilecek türden. Yumuşacık ve lezzetli kıvamıyla, bu kızartma tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların çok seveceği bir lezzet. Siz de bu pratik tarifle sevdiklerinizi mutlu edin ve enfes bir kahvaltı sofrası hazırlayın. İşte, daha fazla vakit kaybetmeden, tarifimize göz atalım!
Malzemeler
* 1 adet yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 1/2 çay bardağı sıvı yağ * 1.5 silme tatlı kaşığı tuz * 1 paket kabartma tozu * 3.5 su bardağı un
Hazırlanış
1. Öncelikle, derin bir kapta yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu iyice çırpın. Karışımın homojen bir kıvam almasını sağlayın. Ardından, unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun fazla sert olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve yağda kızartın. Altı kızarana kadar kızartın. Kızaran hamur kızartmalarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Pofuduk hamur kızartmalarınızı, reçel, bal, pekmez veya dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Sıcak çay veya kahve ile birlikte tüketmeniz önerilir. İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.