Nefis Bir Lezzet: Portakal Aromalı Mozaik Pasta
Çocukluğumuzun vazgeçilmez pastası mozaik pasta, yepyeni bir yorumla karşınızda! Bu tarifte, klasik lezzete portakalın ferahlatıcı aroması ve çıtır çıtır Antep fıstığının eşsiz tadı eklendi. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, hem görüntüsü hem de tadıyla damakları şenlendirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız için özel günlerde veya hafta sonu tatlısı olarak gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir tarif. Özellikle portakalın eklenmesiyle oluşan aromanın, mozaik pastanın klasik tadına kattığı yeni boyut, sizi büyüleyecek. Malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadına varın!Malzemeler
* 1 paket petibör bisküvi* 1 paket kakaolu petibör bisküvi
* 1/2 paket krema
* 50 gram sütlü çikolata
* 50 gram bitter çikolata
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1,5 çay bardağı süt
* 50 gram tereyağı
* 1 çay bardağı Antep fıstığı (ince kıyılmış)
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
1. Öncelikle, sütlü ve bitter çikolataları benmari usulü eritin. Tereyağını da ekleyip karıştırın.2. Ayrı bir kapta kremayı, şekeri ve kakaoyu çırpın. Daha sonra erimiş çikolatayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Petibör bisküvileri (hem sade hem kakaolu olanları) küçük parçalar halinde kırın.
4. Hazırladığınız çikolatalı kremayı bisküvi parçalarına ekleyin ve iyice karıştırın. Antep fıstığını da ilave edip karıştırın.
5. Karışımı, kare veya dikdörtgen bir borcama yayın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin.
6. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.