Muhteşem Portakal Sulu Pırasa

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden pırasa, bu tarifte portakal suyunun ferahlığıyla buluşuyor. Eşsiz lezzetiyle sofralarınızı renklendirecek olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan tarif, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacak. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, vitamin deposu bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal. Tarifin her aşamasını adım adım takip ederek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Tarif için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şunlardır: 3 adet pırasa, 2 adet havuç, 1,5 yemek kaşığı pirinç, 1 adet limon suyu, 1 su bardağı taze portakal suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı (silme) toz şeker, 1 çay kaşığı (silme) tuz.

Hazırlanış

Öncelikle pırasaları yıkayıp temizleyin ve incecik doğrayın. Havuçları da yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve hafifçe ısıtın. Doğranmış pırasaları ve havuçları tencereye ekleyip, 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar soteleyin. Pirinci ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Ardından, limon suyunu, taze portakal suyunu, tuzu ve şekeri ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi boyunca arada bir karıştırmayı unutmayın. Pırasaların yumuşadığından ve suyunun çekildiğinden emin olun. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli sulu pırasa yemeğini, yanında yoğurt veya ekşi krema ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz.