Nefis Bir Lezzet: Çilek Dolgulu Kek
Büyük ve küçük herkesin beğeneceği, yapımı oldukça kolay ve lezzeti enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız! Bu çilek dolgulu kek, çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak. Hazırlaması çok kısa süren bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde pratik bir tatlı alternatifi sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli anlar geçirmek için ideal bir ikram. Hem hafif hem de doyurucu olan kek, tam buğday unu kullanımıyla da sağlıklı bir seçenek sunuyor. Çileklerin taze ve sulu aroması, kekin tadını daha da zenginleştiriyor. Deneyin ve damaklarınızdaki lezzet patlamasına şahit olun!Malzemeler: Kek Hamuru
* 1 adet yumurta* 4 yemek kaşığı süt
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı bal
* 5 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 çay bardağı kabartma tozu (kabartma tozu miktarına dikkat edin, tarifte yazılan ölçüye uyun)
Malzemeler: Çilek Dolgusu
* 5-7 adet taze çilek (tercihen iri taneli)* 1/2 çay bardağı su
* 1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
1. Öncelikle, kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta, süt, zeytinyağı ve balı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra tam buğday ununu ve kabartma tozunu ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun kıvamına dikkat edin, çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Çok akışkan olursa ise biraz daha un ilave edebilirsiniz.2. Çilek dolgusu için, çilekleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye doğranmış çilekleri, suyu ve nişastayı koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak, çileklerin yumuşaması ve kıvam alması için pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kaba dökün. Üzerine soğumuş çilek dolgusunu yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin ve servis edin. Afiyet olsun!