Nefis Dereotlu ve Peynirli Poğaçalar

Çay saatleriniz için harika bir lezzet: pratik ve mayasız dereotlu peynirli poğaça tarifi! Bu tarifle, kısa sürede misafirlerinizi etkileyecek enfes poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Malzemeler oldukça basit ve mutfağınızda büyük ihtimalle zaten mevcut. Hazırlık aşamaları da oldukça pratik, acemi aşçılar için bile ideal. Sıcacık çayınızın yanında bu lezzeti deneyin ve keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1/4 demet taze dereotu
  • 18-20 adet kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı (sürme için)
  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı (süslemek için)

Poğaça Hazırlama Adımları

Öncelikle tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, beyaz peyniri ve incecik doğranmış dereotunu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde yuvarlayın. Her bir parçanın içine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin ve tekrar yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin. Bu enfes poğaçalar çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.