Lezzetli ve Pratik Bir Tarif
Bu tarifle, hem lezzetli hem de pratik bir fırında mantar mücver hazırlayabilirsiniz. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal. Hem hafif hem de doyurucu olan mücverler, farklı baharatlarla da kişiselleştirilebilir. Deneyerek size en uygun baharat kombinasyonunu bulabilirsiniz. Servis ederken yanında yoğurt veya cacık gibi soğuk soslar tercih edebilirsiniz. Ayrıca, yanında taze yeşillikler de sunarak yemeğinizi daha zengin hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Bu fırında mantar mücver tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 400 gram mantar, 1 adet orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 7 yemek kaşığı ekmek kırıntısı, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı un.
Hazırlanış
Öncelikle, mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsakları da ayrı ayrı doğrayın. Büyük bir kapta, doğranmış mantar, soğan, sarımsak, ekmek kırıntısı, soya sosu, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek, kıvamlı bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine, küçük yuvarlaklar veya istediğiniz şekillerde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen mücverleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Fırından çıkarıp biraz soğuttuktan sonra da servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Servis Önerileri
Sıcak olarak servis edilmesi önerilen fırında mantar mücver, yanında yoğurt, cacık veya çeşitli salatalarla birlikte mükemmel bir lezzet sunar. Ayrıca, farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir mücver tarifi oluşturabilirsiniz.