Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Hindili Pilav

Yılbaşı akşamının şık ve lezzetli bir alternatifi olan hindili pilav tarifiyle karşınızdayız. Bütün hindiyle uğraşmak istemeyenler için oldukça pratik bir tarif hazırladık. Bu enfes pilav, sofranıza hem görsel hem de lezzet açısından zenginlik katacak. Özellikle yılbaşı gibi özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenektir. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır, bu sayede yılbaşı hazırlıklarınızda size zaman kazandıracaktır. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede enfes bir hindili pilav hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

* 1,5 su bardağı baldo pirinç
* 400 gram hindi göğsü (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 3 su bardağı sıcak su

Hazırlanış

Öncelikle, soğanı zeytinyağı ve tereyağı ile hafifçe kavurun. Ardından küp doğranmış hindi göğsünü ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra pirinci ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Baharatları (tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kuru nane) ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, suyu tamamen çekene kadar pişirin. Piştikten sonra, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına kızarmış ekmek ya da salata eşliğinde sunabilirsiniz. Bu lezzetli hindili pilav tarifini deneyerek, yılbaşı sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Püf Noktaları

En lezzetli hindili pilav için, baldo pirinç kullanmanız önerilir. Hindi göğsünü küp küp doğramak, daha hızlı pişmesini sağlar. Baharatları tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz, farklı kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.