Yufka Açmaya Son! Kolay Baklava Tarifi
Yufkayı tek tek açma zahmetinden kurtulun! Bu tarifte, hem lezzetli hem de çıtır çıtır bir baklava için özel bir hamur kullanıyoruz. Bayramların vazgeçilmezi olan bu baklava tarifiyle, tatlı sofralarınıza pratik bir çözüm getiriyoruz. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve kısa sürerken, sonuç inanılmaz lezzetli ve görsel olarak da etkileyici oluyor. Misafirlerinizi bu enfes baklava ile şımartın ve onlara unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşatın. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her evde kolaylıkla bulunabilir. Aileniz ve sevdikleriniz için özel günlerde veya haftasonu keyifli bir tatlı alternatifi olarak hazırlayabilirsiniz. İşte, pratik ve lezzetli ev baklavası tarifimiz...Malzemeler: Hamur İçin
* 2 adet yumurta* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı ucu tuz
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı karbonat
* 4-6 su bardağı un
Şerbeti Hazırlamak İçin
* 2,5 su bardağı şeker* 3 su bardağı su
* 1/4 adet limon suyu
İç Malzemeler ve Diğerleri
* 1 su bardağı nişasta* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı fındık
* 200 gram tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Öncelikle hamuru hazırlayın. Yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt, tuz, sirke ve karbonatı derin bir kapta çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarıp en az 30 dakika dinlendirin.2. Şerbet için şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
3. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı yağlanmış tepsiye yayın. Tereyağı ve sıvı yağı eritip her kat üzerine sürün. Ceviz ve fındığı karıştırıp hamur katlarının arasına yayın.
4. Nişastayı üzerine serpiştirin. En üst katı da yağlayın. Dilediğiniz şekillerde kesin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
6. Sıcak baklava üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis edin.