Hızlıca Hazırlanan Mini Poğaça

Bu tarifle, içi peynirli, mayasız ve enfes mini poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Bereketli bir tarif arayanlar için ideal olan bu lezzet, kısa sürede büyük bir tepsi dolusu poğaçaya sahip olmanızı sağlar. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri büyük ihtimalle mutfağınızda zaten mevcuttur. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu poğaçalar, misafirlerinizi de etkileyecektir. Sıcacık ve çıtır çıtır olan bu mini lezzetler, hem çocukların hem de büyüklerin beğenisini kazanacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzeti bir araya getiriyor.

Malzemeler: Hamur İçin

* 150 gram tereyağı
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 6,5-7 su bardağı un
* 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1/4 demet dereotu (kıyılmış)

Malzemeler: İç Malzeme ve Süsleme

* 250 gram beyaz peynir (taneleri ayıklanmış)
* 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
* 1 tutam çörek otu
* 1 tutam susam

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Ardından, yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine beyaz peynir koyarak kapatın ve yuvarlayın. Hazırladığınız mini poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile üzerlerini fırçalayın ve çörek otu ile susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!