İçli köfte keyfini daha pratik bir şekilde yaşamak ister misiniz? Bu tarifimiz tam size göre! Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli, bol bol yapıp afiyetle yiyeceğiniz bu pirinç köftesi tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltacak ve damak tadınıza hitap edecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem zamandan hem de zahmetten tasarruf etmenizi sağlayacak. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarif, her zaman kurtarıcı lezzetiniz olacak. Deneyip, keyfini çıkarın!
Malzemeler: Köfte İç Malzemesi ve Hamuru
Köfte İç Malzemesi:
* 200-250 gram yağsız kıyma * 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış) * 1 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı pul biber
Pirinç Köftesi Hamuru:
* 2 su bardağı pirinç * 2 su bardağı soğuk su * 150-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri * 2 adet yumurta * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber
Ek Malzemeler:
* 1 su bardağı galeta unu * 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
Hazırlanışı: Adım Adım Pirinç Köftesi
Öncelikle pirinçleri yıkayıp, soğuk suda 30 dakika bekletin. Daha sonra, bir tencereye pirinçleri, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta, kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi iyice karıştırın. Pişen pirinçleri iyice süzün ve ılıyınca, rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın ve içine hazırladığınız kıyma harcından birer kaşık koyarak tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Altın rengi olana kadar kızartın ve yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis edin ve afiyetle tüketin.
Püf Noktaları
Daha lezzetli pirinç köftesi için, kıyma harcına bir yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyebilirsiniz. Ayrıca, galeta unu yerine, un ve yumurta karışımı da kullanabilirsiniz. Kızartma işlemi sırasında, yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi takdirde köfteler yanabilir. Pişen köfteleri servis etmeden önce, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.