Hızlı Kahvaltılık Börek Tarifi

Tadıyla sizi kendine hayran bırakacak, pratik bir kahvaltılık arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu salamlı kaşarlı patates böreği tarifiyle, hem hızlıca hazırlanıp hem de sofranıza lezzet katacak bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlaması ise oldukça kolay; acemi aşçılar bile rahatlıkla yapabilir. İşte, kahvaltı sofralarınızın yeni gözdesi olacak bu enfes böreğin tarifi. Sıcacık, çıtır çıtır ve doyurucu bir kahvaltının tadını çıkarın. Aileniz ve sevdikleriniz de bu lezzete bayılacak. Hemen denemeye ne dersiniz?

Gerekli Malzemeler

* 1 adet büyük boy patates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
* 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 2 yemek kaşığı un (tercihen buğday unu)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvıyağ)
* 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 kase ince kıyılmış salam* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Hazırlama Adımları

1. Öncelikle patatesi soyup rendeleyin. Fazla suyunu süzmek için bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Daha sonra yumurtaları, unu, zeytinyağını, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta çırpın. Karışıma rendelenmiş patatesi ekleyip iyice karıştırın. Son olarak ince kıyılmış salam ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip hafifçe karıştırın. Hamurun kıvamına dikkat edin, çok sulu ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Börek kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun!