Tarif Hakkında
Tatlı krizlerinize son verecek, anneanne tariflerinden esinlenerek hazırlanmış, pratik ve enfes bir sütlaç tarifiyle karşınızdayız! Hem kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, az malzemeyle kısa sürede enfes bir tatlı hazırlamanızı sağlayacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu sütlaç, ağzınızda dağılan kıvamıyla tüm damakları şenlendirecek. Özellikle çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşaması oldukça basit olduğu için, acemi aşçılar için de ideal bir seçenek. Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve sunumu da oldukça şık olan bu sütlaç, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.Malzemeler
Aşağıdaki malzemelerle muhteşem bir sütlaç deneyimi yaşayacaksınız:* 1 litre süt
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 3/4 su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı toz tarçın (servis için)
Hazırlanışı
1. Öncelikle, geniş bir tencereye süt, su, şeker ve tuzu ekleyin. Kaynamaya yakın seviyeye gelene kadar orta ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinci yıkayıp süzün ve kaynamaya başlayan karışıma ekleyin. Kıvam alana kadar, ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişirme süresi, kullandığınız pirincin çeşidine göre değişebilir, bu yüzden kıvamına göre kontrol etmeniz önemlidir. Sütlaç kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.2. Soğuyan sütlaçı istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Üzerine tarçın serpip sıcak veya soğuk olarak servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Dilerseniz, üzerine hindistan cevizi, fındık veya diğer kuru yemişleri de ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edecekseniz buzdolabında en az 2 saat bekletmeniz önerilir.