Bu kolay ve besleyici tavuk çorbası tarifiyle hem vücut direncinizi artıracak hem de lezzetli bir yemek hazırlayacaksınız. Tarifimiz hızlı, pratik ve oldukça ekonomik. Az malzemeyle kısa sürede enfes bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hem soğuk algınlığına iyi gelecek hem de keyifli bir akşam yemeği seçeneği olacak. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilir, kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. İşte bu enfes tarif için sizi mutfağa davet ediyoruz!
Malzemeler
* 1 adet tavuk budu * 2 litre su * 2 adet havuç (küp doğranmış) * 1 çay bardağı tel şehriye * 3 diş sarımsak (ezilmiş) * 1 yemek kaşığı un * 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre) * 5 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk buduyu tencereye koyup üzerine 2 litre suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra havuçları ekleyip yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Tavuk piştikten sonra etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Üzerine unu ekleyip kızarana kadar kavurun. Daha sonra kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip kesiksiz çırpın. Bu işlem çorbanın kıvamını sağlayacaktır. Pişen tavuk etini, havuçları ve ezilmiş sarımsağı tencereye ekleyin. Tel şehriyeyi de ilave edip 10 dakika daha pişirin. Son olarak tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Tavukçorbasınızı limon dilimleriyle süsleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İsterseniz üzerine pul biber de ekleyebilirsiniz.