Sucuklu Paçanga Böreği: Mükemmel Bir Lezzet

Bu tarif, enfes kokusuyla ve kolay yapımıyla sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça pratik olan sucuklu paçanga böreği, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Özellikle acılı sevenler için harika bir seçenek. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla keyifle tüketebileceğiniz bu böreği denemeden geçmeyin. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayıp, fırına veriyorsunuz ve sıcak sıcak servis edebiliyorsunuz. Misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

- 2 adet yufka
- 1 adet kapya biber (incecik doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (incecik doğranmış)
- 2 adet orta boy domates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 150 gram sucuk (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 orta boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
- 1 çimdik susam

Hazırlanış

Öncelikle, biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sucuğu da küçük küpler halinde doğrayıp, bir tavada hafifçe kızartın. Yufkalardan birini fırın tepsisine yayın. Kızarttığınız sucuğu, biberleri ve domatesleri yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. İkinci yufkayı da üzerine kapatın. Çatal yardımıyla yufkaları birkaç yerinden delin. Yumurtanın sarısını üzerine sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Sucuklu paçanga böreği, yanında ayran veya salata ile servis edilebilir.